Jadłospis

07.10 - 11.10

Poniedziałek

Śniadanie
  • Kakao na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • wędlina
  • miód
  • sałata
  • papryka
  • jabłko
  • herbata miętowa.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Obiad
  • Zupa krupnik z natką
  • spaghetti z warzywami
  • makaron
  • ogórek świeży
  • sok.

Alergeny
Alergeny 1,7,9.

Podwieczorek
  • Rogalik z masłem
  • dżem domowy
  • herbata owocowa
  • banan.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Wtorek

Śniadanie
  • Zacierka na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • sałata
  • wędlina drobiowa
  • pasta serowo-jajeczna
  • pomidor
  • marchewka
  • herbata owocowa.

Alergeny
Alergeny 1,3,7,10.

Obiad
  • Zupa neapolitanka z natką
  • sznycel z indyka w sosie warzywnym
  • kasza kus-kus
  • surówka z selera
  • napój z soku.

Alergeny
Alergeny 1,3,7,9.

Podwieczorek
  • Ciasto domowe ze śliwkami
  • napój z soku
  • winogrono.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Środa

Śniadanie
  • Kawa zbożowa na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • sałata
  • wędlina
  • serek z owocem
  • papryka
  • herbata owocowa
  • bakalie.

Alergeny
Alergeny 1,7,8.

Obiad
  • Zupa kalafiorowa z natką
  • gołąbki bez zawijania ziemniaki
  • mizeria
  • sok jabłkowy.

Alergeny
Alergeny 1,7.9.

Podwieczorek
  • Pieczywo mieszane z masłem
  • wędlina domowa
  • rzodkiewka
  • herbata miętowa
  • gruszka.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Czwartek

Śniadanie
  • Płatki orkiszowe na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • sałata
  • wędlina drobiowa
  • dżem domowy
  • ogórek
  • jabłko
  • herbata z cytryną.

Alergeny
Alergeny 1,3,7.

Obiad
  • Zupa ogórkowa z natką
  • kluski leniwe
  • surówka z marchewki
  • sok jabłkowy.

Alergeny
Alergeny 1,3,7.9.

Podwieczorek
  • Ciasteczka maślane
  • kisiel owocowy do picia
  • sok pomarańczowy
  • kiwi.

Alergeny
Alergeny 1,3,7.

Piątek

Śniadanie
  • Kakao na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • sałata
  • wędlina
  • jajko na twardo
  • rzodkiewka
  • marchewka
  • herbata miętowa.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Obiad
  • Barszcz ukraiński z natką
  • filet ryby po grecku
  • ziemniaki
  • napój z soku.

Alergeny
Alergeny 1,4,7,9.

Podwieczorek
  • Strucla domowa z serem
  • sok owocowy
  • śliwka.

Alergeny
Alergeny 1,7.

14.10 - 18.10

Poniedziałek

Śniadanie
  • Kakao na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • sałata
  • wędlina
  • miód
  • papryka
  • jabłko
  • herbata z cytryną.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Obiad
  • Zupa jarzynowa z koperkiem
  • klops w sosie chrzanowym
  • makaron
  • surówka z czerwonej kapusty
  • sok.

Alergeny
Alergany 1,3.7,9.

Podwieczorek
  • Pudding ryżowy z sokiem truskawkowym
  • sok owocowy
  • kiwi.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Wtorek

Śniadanie
  • Płatki jęczmienne na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • wędlina drobiowa
  • pasta z czerwonej fasoli
  • sałata
  • pomidor
  • marchewka
  • herbata malinowa.

Alergeny
Alergeny 1,3,7.10.

Obiad
  • Rosół z makaronem i natką
  • kotlet z piersi kurczaka
  • ryż
  • sałatka grecka
  • napój z soku.

Alergeny
Alergeny 1,3,7,9.

Podwieczorek
  • Chałka z masłem
  • serek waniliowy
  • czekolada na gorąco
  • nektarynka.

Alergeny
Alergeny 1,3,7.

Środa

Śniadanie
  • Kawa zbożowa na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • wędlina
  • dżem domowy
  • sałata
  • ogórek
  • herbata owocowa
  • bakalie.

Alergeny
Alergeny 1,7,8.

Obiad
  • Zupa kapuśniak z natką
  • kotlet rybny
  • ziemniaki
  • szpinak na ciepło
  • sok.

Alergeny
Alergeny 1,3,4,7,9.

Podwieczorek
  • Pieczywo mieszane z masłem
  • sałata
  • wędlina domowa
  • papryka
  • herbata miętowa
  • gruszka.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Czwartek

Śniadanie
  • Płatki owsiane na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • wędlina drobiowa
  • serek wiejski z rzodkiewką
  • sałata
  • pomidor
  • jabłko
  • herbata malinowa.

Alergeny
Alergeny 1,7.

Obiad
  • Zupa dyniowa natką
  • gulasz wieprzowy w sosie własnym
  • kasza jęczmienna
  • surówka z białej rzepy
  • napój z soku.

Alergeny
Alergeny 1,7,9.

Podwieczorek
  • Ciasto domowe zebra
  • koktajl mleczny z truskawkami i bananem
  • napój z soku.

Alergeny
Alergeny 1,3,7.

Piątek

Śniadanie
  • Kakao na mleku
  • pieczywo mieszane z masłem
  • wędlina
  • jajko na twardo
  • sałata
  • papryka
  • marchewka
  • napój z soku.

Alergeny
Alergeny 1,3,7.

Obiad
  • Zupa pomidorowa z ryżem i natką
  • kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowy
  • ogórek kwaszony
  • sok.

Alergeny
Alergeny 1,3,7,9.

Podwieczorek
  • Bułeczka zapiekana z serem żółtym
  • ketchup
  • napój z soku
  • banan

Alergeny
Alergeny 1,7.

 

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
    b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
    c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
    d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
    b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 )
    b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
    c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
    d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
    a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
    b) laktitolu;
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.
    (1) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.
Font Resize